[esp] Por la importancia del camino que vamos haciendo, para pararnos durante el trayecto a observar, adelante, atrás y a los lados, para andar, de vez en cuando, a un ritmo diferente del que estamos acostumbrad@s a hacerlo, para no repetir la costumbre si no nos va bien, para ilusionarnos cada día. Actualmente haciendo camino en los Países Bajos.
dissabte, 26 de juny del 2010
Jessamí
dimecres, 23 de juny del 2010
A través d'una finestra
diumenge, 11 de gener del 2009
Crep amb taronja, mel i canyella

Ahir era el nostre torn en el sopar que fem cada mes dels amics de la Dipu. Vam fer uns canapés d'entrants i unes arbequines per obrir la gana, de plat principal sushi de salmó i tonyina amb verduretes i yakisoba i de postres vam experimentar amb els creps que veieu a la foto. Us passo la recepta i si els feu ja em direu que tal!!
Per als creps (en van sortir 12): 5 cull. rasses de "maizena", 6 cull. plenes de farina, 1/4 d sobre de llevadura, 4 ous, 3 cull. d'oli, una mica més de mig got d'aigua i el mateix de llet, 2 cull. de sucre, la pell d'una llimona ratllada i un polsim de sal (a la recepta hi posen 4 cull. de rom, però jo no n'hi poso).
Per al farcit: 2 taronges, una mica de sucre i canyella en rama.
Es pelen les taronges intentant que no es trenqui la pell per tal de poder fer el farçellet. Es trossegen i es posen a un cassó amb una mica de sucre. Per si soles ja aniran deixant el suc i si voleu podeu ajudar amb una ma de morter apretant una mica. Hi afegim la canyella i ho deixem coure a foc lent durant una horeta i mitja aprox. Si veieu que es queda sense suc és que ho teniu a foc alt.
A part es fan els creps barrejant els ingredients i posant una cullerada de la barreja a una paella ben calenta i que no s'enganxi a la que prèviament li haurem posat una mica de mantega. Es repeteix la operació fins que no ens quedi massa (ha de quedar bastant líquida).
A l'hora de montar el plat, es posa un crep, una mica de la taronja confitada i s'hi posa un fil de mel per sobre, es fa el farçellet i per sobre si tira canyella en pols i una mica més de mel.
Ja es pot servir! La barreja de la taronja amb la canyella és perfecta!!
dissabte, 10 de gener del 2009
Patxouli
Bloc en el que mostraré petits objectes fets amb il·lusió i a
partir de la curiositat de crear amb aquests dos materials agradables al tacte i
a la vista.Hi haurà des de petites agulles de pit, fins articles per
decorar, passant per penjolls, anells, arracades i altres coses que aniran
sorgint a partir d'idees agafades de l'entorn i d'altres persones que utilitzen
aquests materials.Salut!!
dijous, 1 de gener del 2009
Feltre
dissabte, 6 de desembre del 2008
Madalenes
Els he estrenat cuinant unes madalenes, que sempre pensava que havien de ser molt complicades de fer però he vist que era "la por a lo desconegut". Per si ho voleu intentar:
Les mides es poden variar proporcionalment :
7 cullerades de "Maiçena"
13 cullerades de farina (jo n'he posat la meitat d'integral"
11 cullerades de sucre (morè o blanc)
1/4 de got de llet
3 ous
una mica més de mig sobre de llevadura
Ratlladura d'una llimona
una mica més de mig got d'oli
Barrejar la sucre, els ous, la llet, l'oli i la llimona. A part barrejar les farines i la llevadura. Després barrejar-ho tot. Omplir els motlles a una mica més de la meitat i posar-yho al forn durant 12 minuts a uns 250 graus. Si voleu podeu afegir-hi una mica de cacau en pols i/o canyella.
Si no coneixeu Els Encants us els recomano per un matí que tingueu lliure.
Salut!!
dimarts, 28 d’octubre del 2008
"Auberginies" de l'àvia
Ingredients:
4 auberginies petites o dues de grans
una ceba
1 all gran
Julivert
"Mejorana" (jo vaig improvitzar i vaig utilitzar aufàbrega)
Pebre
Canyella
Nou moscada
Sal
Oli
Farina
2 tasses de llet
rovell d'ou
Partir les "auberginies" en dos i posar-les a bullir a una cassola amb aigua i sal. Al cap d'una estona, quan estiguin bastant cuites, treure-les, colar-les i quan es pugui treure tota la polpa amb cura de que no es trenqui la pell.
A banda, sofregir la ceba i l'all picat o tallat petitet (a l'all li trec la part de dins perque diuen que així no es fa indigest). Afegir el julivert picat, la mejorana i la polpa d'"auberginia". Posar-hi la sal, el pebre, la canyella i la nou moscada. Si es vol s'hi poden afegir unes quantes avellanes picades, que hi donen bon gust i són saludables. Apagar el foc i afegir una mica de farina, la llet i l'ou. Barrejar-ho tot i omplir la pell de les augerginies.
Posar-hi una fina capa de mantega i una mica de formatge ratllat, o tambè pols de pinyons, ametlles, avellanes o una mica de pa ratllat. Gratinar-ho.
Si ho tasteu, espero que us agradi!!!
divendres, 24 d’octubre del 2008
Benach i el cotxe del príncep
Bon cap de setmana
dilluns, 20 d’octubre del 2008
Mercat d'Intercanvi. Barri de Sant Antoni
Jo he reservat una taula, així que si voleu la podem compartir.
Salut i fins aviat!!
dijous, 25 de setembre del 2008
Stephen Hawking a Santiago de Compostela
http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080925/53545666262.html
Sóc una mica catastrofista, però des de fa anys que penso que la Terra i les forces de la natura, algun dia se'ns giraran contra naltros.
Stephen Hawking diu: "El futur de la raça humana haurà de transcórrer a l'espai si no volem extingir-nos". Jo no sóc científica, però estic més amb la idea de cuidar el nostre entorn, d'intentar malbaratar cada vegada més recursos, de pensar que els espais naturals, l'arquitectura industrial, etc. que destruïm ja no els podrem recuperar...
El Cistell
Vinc de comprar fruita i verdura, amb el cistell com les dones de Riudoms :) S'han d'estalviar bosses, estem malmetent el planeta a marxes forçades, i jo cada vegada que vaig a comprar intento prendre alguna de les 3 bosses de teles que ja tinc. Avui he agafat el cistell. A més a més de malmetre el planeta acumulem una de bosses a casa que després costa donar-los-hi servei.
dijous, 18 de setembre del 2008
Va de receptes
Escric un altre missatge després del temps que ha passat de l'últim. Tinc novetats, i una i que em fa molta il·lusió és que hem iniciat l'aventura de l'hortet urbà a la terrasseta! Un dia d'aquets penjo una foto: tenim pastanagues, maduixeres, enciams i un bròquil!! De moment viuen!
Per altra banda també m'agradaria anar introduïnt receptes que hagi fet primer a casa...no tinc massa inventiva ni sóc massa creativa a la cuina, però de tant en tant m'agrada fer receptes que em passen/u o que escolto o llegeixo por ai.
I l'últim concert ha estat espectacular, tot i que es va fer una mica curtet. Va ser al poble natal del Roger Mas, Solsona, al Teatre Comarcal. Un concert entre amics i familia, amb 12 músics a l'escenari i ell presidint l'espectacle. Si encara no el coneixeu, m'agradaria que us endinséssiu en el seu món i hem donéssiu la vostra opinió.
Salut!
Pollastre amb pebrot verd
Per a dues persones:
- 1 pit de pollastre
- 1 pebrot verd
- 1 cullerada de tahin (puré de sèsam que el podeu comprar a botigues de productes ecològiques o d'alimentació asiàtica)
- 1 cullerada de salsa de soja o tamari (que és com li diuen a la salsa de soja ecològica)
- 1 cullerada de xerès o vi ranci
- Farina de blat de moro (més anomenada Maizena)
- Oli i sal
Tallem tant el pebrot com el pollastre a tires. També hi podem posar un trosset de ceba també tallat a tires. Agafem una paella o un wok si en teniu, hi posem una mica d'oli i comencem a sofregir el pebrot i la ceba, ho deixem una estona i mentrestant anem passant el pollastre o poll pel blat de moro.
Quan el pebrot comença a estar dauradet hi afegim el pollastre. Si veiem que se'ns enganxa hi afegim una miqueta més d'oli.
A part agafem el tahin, la salsa de soja i el xerès o vi ranci i hi remenem tot en un got. Quan el pollastre comença a estar cuit tirem la barreja al damunt i ho remenem enèrgicament. Ho deixem a poc foc tapat durant uns minutets i ja ho podem servir.
Ho he fet avui per dinar i ha quedat boníssim!
Bon profit que diuen!
dimecres, 28 de maig del 2008
El pas del temps...i de la vida
dimecres, 5 de desembre del 2007
Berna Wang
http://lamiradaoblicua.bitako.com/
passeu uns bons dies!