[cat] Per la importància del camí que anem fent,per aturar-nos durant el trajecte a observar,endavant, endarrere i als costats,per caminar,de tant en tant,a un ritme diferent del que estem acostuma/des a fer-ho,per no repetir la costum si no ens va bé,per il·lusionar-nos cada dia. Actualment fent camí als Països Baixos.

dimarts, 10 de juny del 2014

Verd i blau [Verde y azul]

Eren les sis i escoltava el Versió, de Rac1 mentre preparava el sopar: una amanida de carabassa al forn amb rúcola; recepta que m'ha arribat avui sense buscar-la.  Justament teníem una carabassa i rúcola que havíem de gastar.  L'amanida boníssima, contrast de gustos, textures i colors.
Per aprofitar el forn, he tornat a fer magdalenes.  Dissabte teníem convidats a sopar i n'havia fet de xocolata.  Demà alguns dels companys d'holandès, anem a casa de la profe a fer conversa i n'hi portaré unes quantes (aquesta vegada les he fet de poma i canyella).  
L'adaptació amb la llengua encara em costa, i em costarà per molt de temps.  Se'm van despertant més ganes d'aprendre-la perquè vaig podent tenir alguna petita conversa, entendre paraules, frases, textos.  Avui parlava amb la mare d'un nen a un parc.  Ja començo a tenir una agenda cultural de la ciutat, algo tipus centre cívic, un possible lloc on fer ioga a l'aire lliure a l'estiu.  Vull posar atenció per no omplir-me de coses i evitar el contacte amb mi mateixa.  Aprenent cada dia.
Eran las seis y escuchava el Versió, de Rac1 mientras preparaba la cena: una ensalada de calabaza asada con rúcula; receta que me ha llegado hoy sin buscarla.  Justamente teníamos una calabaza y rúcula que teníamos que gastar.  La ensalada buenísima, contraste de sabores, texturas y colores.
Para aprovechar el horno, he vuelto a hacer madalenas.  El sábado teníamos invitados a cenar y había hecho de chocolate.  Mañana algunos de los compañeros de holandés, vamos a casa de la profe a hacer conversación y llevaré unas cuantas (esta vez las he hecho de manzana y canela).
La adaptación con la lengua aún me cuesta, y me costará por mucho tiempo.  Se me van despertando más ganas de aprenderla porque voy pudiendo tener alguna petita conversación, entender palabras, frases, textos.  Hoy hablaba con la madre de un niño en un parque.  Ya empiezo a tener una agenda cultural de la ciudad, algo tipo centro cívico, un posible sitio dónde hacer yoga al aire libre en verano.  Quiero poner atención para no llenarme de cosas y evitar el contacto conmigo misma.  Aprendiendo cada día.


Viu aquí, és a dir, relaciona't més amb lo present que amb lo absent" Precepte de la Gestalt