[cat] Per la importància del camí que anem fent,per aturar-nos durant el trajecte a observar,endavant, endarrere i als costats,per caminar,de tant en tant,a un ritme diferent del que estem acostuma/des a fer-ho,per no repetir la costum si no ens va bé,per il·lusionar-nos cada dia. Actualment fent camí als Països Baixos.

diumenge, 1 de juny del 2014

L'aquí i l'ara "Punt de partida"

Avui, encara des del llit, abans d'aixecar-me obria el llibre que li havia demanat a mon pare que em portés del poble. Està escrit per la Glòria Coll, que també és de Riudoms, i des de fa uns anys també viu als Països Baixos.

Es diu "Oda als objectes" i va guanyar el premi Amadeu Oller del 2013.
En transcric el primer poema...m'ha anat molt bé com a punt de partida d'aquest diumenge que inaugura el mes de juny.  M'ha anat bé per tornar a l'aquí i l'ara que a vegades perdo del que a vegades marxo:

[Hoy, aún des de la cama, antes de levantarme abría el libro que le había pedido a mi pare que me trajera del pueblo.  Está escrito por Glòria Coll, que también es de Riudoms, y des de hace unos años también vive en los Países Bajos.

Se llama "Oda als objetes" y ganó el premio Amadeu Oller del 2013.
Transcribo la primera poesía...me ha ido muy bien cómo punto de partida de este domingo que inaugura el mes de juni.  Me ha ido bien para volver al aquí y ahora que a veces pierdo del que a veces me voy:]

PUNT DE PARTIDA

El mot, l'espai que el volta,
el tacte d'un paper
que plora el compte enrere.
El llibre entre les mans,
l'olor de nou.
La cadira o bé el llit.
L'habitació, la casa
per què pagues.
El poble amb una plaça,
uns carrers, bars.
El que tens i el que saps
ho pot tindre i saber
un qualsevol,
en qualsevol lloc:
però ets ara i aquí,
i això, no en dubtis,
ho modifica tot.

"Oda als objectes" -Glòria Coll-
Viu aquí, és a dir, relaciona't més amb lo present que amb lo absent" Precepte de la Gestalt