[cat] Per la importància del camí que anem fent,per aturar-nos durant el trajecte a observar,endavant, endarrere i als costats,per caminar,de tant en tant,a un ritme diferent del que estem acostuma/des a fer-ho,per no repetir la costum si no ens va bé,per il·lusionar-nos cada dia. Actualment fent camí als Països Baixos.

dimecres, 18 de febrer del 2015

Verdura al vapor con salsa (plato relajante) - Verdura al vapor amb salsa (plat relaxant)


[esp] Hace días que tengo ganas de compartir una receta muy fàcil y sana, con una salsa "diferente" que le da un toque especial.  Según mi querido libro "¡Revitalízate! de Jorge Pérez-Calvo, es una receta con un efecto relajante.  Tonifica el yin.  Aporta vitaminas, deleita el paladar y refresca el cuerpo.
Foto de Pinterest


Induce al movimiento y a la acción fluida.  Sin el tahín y la mostaza, es un plato depurativo.  Es excelente durante primavera y verano.  Personalmente la he hecho ahora, que es invierno, y me ha sentado muy bien.  Él la presenta como ensalada.  Yo la como caliente, con la salsa fría.

La receta original recomienda hacer las verduras escaldadas.  Yo las hago al vapor.  Esto va a gusto de cada persona y según el efecto que se quiera conseguir.

RECETA:

  • Brócoli
  • Patata (variar las verduras según la preferencia de cada persona)

Para la salsa:

  • 1 cucharada de tahín (crema de sésamo)
  • 1 cucharada de vinagre de arroz
  • 1/2 cucharada de mostaza sin azúcar (yo pongo la mostaza a la antigua)
  • 1/2 cucharada de pasta humeboshi (yo no tenía y he puesto salsa de soja)
  • 1/2 vaso de agua

Hacemos las verduras al vapor, que queden al dente.  La patata tiene que quedar bien cocida.  En un mortero de los de siempre o en un suribachi (mortero japonés), ponemos los ingredientes para la salsa y los mezclamos todos, hasta que queden bien amalgamados.

Ya podemos servir las verduras, aún calientes y poner la salsa por encima.
¡Buen provecho!

[cat] Fa dies que tinc ganes de compartir una recepta molt fàcil i sana, amb una salsa "diferent" que li dóna un toc especial.  Segons el meu estimat llibre ¡Revitalízate! de Jorge Pérez-Calvo, és una recepta amb efecte relaxant.  Tonifica el yin.  Aporta vitamines, deleita el paladar i refresca el cos.

Indueix al moviment i a l'acció fluïda.  Sense el tahín i la mostassa, és un plat depuratiu.  És excel·lent durant primavera i estiu.  Personalment l'he fet ara, que és hivern, i m'ha anat molt bé.  Ell la presenta com a amanida.  Jo la menjo calenta, amb la salsa freda.

La recepta original recomana fer les verdures escaldades.  Jo les faig al vapor.  Això va a gust de cada persona i segons l'efecte que es vulgui aconseguir.

RECEPTA: 

  • Bròquil
  • Patata (variar les verdures segons la preferència de cadascú)

Salsa: 

  • 1 cullerada de tahín (crema de sèsam)
  • 1 cullerada de vinagre d'arròs
  • 1/2 cullerada de mostassa sense sucre (jo hi poso mostassa a l'antiga)
  • 1/2 cullerada de pasta d'umeboshi (jo no en tenia i hi he posat salsa de soja)
  • 1/2 got d'aigua

Fem les verdures al vapor, que quedin al dente.  La patata ha de quedar ben cuita.
A un morter dels de sempre o a un suribachi (morter japonès), hi posem els ingredients per la salsa i els barregem tots, fins que quedin amalgamats.

Ja podem servir les verdures, encara calentes i posar-hi la salsa per sobre.
Bon profit!

Viu aquí, és a dir, relaciona't més amb lo present que amb lo absent" Precepte de la Gestalt