[cat] Per la importància del camí que anem fent,per aturar-nos durant el trajecte a observar,endavant, endarrere i als costats,per caminar,de tant en tant,a un ritme diferent del que estem acostuma/des a fer-ho,per no repetir la costum si no ens va bé,per il·lusionar-nos cada dia. Actualment fent camí als Països Baixos.

dimarts, 25 de març del 2014

En quins moments i situacions pot servir la teràpia Gestalt? [¿En qué momentos y situaciones puede servir la terapia Gestalt?

www.oninstagram.com
Personas que nunca han tenido contacto con la terapia Gestalt, quizá de entrada (por lo que me han dicho alguna vez) pueden pensar que esto no es para ellos, o que es para gente que “no se encuentra bien”.
Este enfoque terapéutico enmarcado dentro de la psicología humanista, considera la persona como un ser completo y no está centrada sólo en atender personas con problemas de salud (psíquicos, físicos o psicosomáticos).
La terapia Gestalt está dirigida a personas con curiosidad sobre sí mismas, con ganas de explorar su interior, la manera como se relacionan, las insatisfacciones, los temas abiertos del pasado que quieren pero no saben cómo curar y cerrar, el malestar, conflictos, etc.  A personas interesadas en explorar dificultades y potencialidades; interesadas en expandirse, en explorar y potenciar su creatividad, etc.
La primera entrevista sirve para que la persona interesada y el/la terapeuta se conozcan, y vean si quieren empezar a “trabajar” juntos.  Es importante la implicación de la persona que acude a terapia y, el/la terapeuta, además de acompañarla, en algún momento (y si considera que puede servirle) transparentará qué le pasa/siente delante de alguna cosa que ha dicho o hecho durante la sesión.
A la vez, la terapia Gestalt también es aplicable a grupos periódicos o talleres puntuales, en los que se trabajan aspectos muy parecidos que en las sesiones individuales y aspectos relacionales.  Y al mundo asociativo o empresarial para analizar y orientar el funcionamiento de equipos de trabajo, conflictos y para estimular la creatividad.

"Sé como tú eres, de manera que puedas ver quién eres y cómo eres.  Deja por unos momentos lo que debes hacer y descubre lo que realmente haces.  Arriesga un poco si puedes.  Siente tus propios sentimientos.  Di tus propias palabras.  Piensa tus propios pensamientos.  Sé tu propio ser.  Descubre.  Deja que el plan para ti surja dentro de ti".  (Fritz Perls) 

[Persones que no han tingut contacte amb la teràpia Gestalt, potser     d’entrada (pel que m’han dit alguna vegada) poden pensar que això no és per ells, o que és per gent que “no es troba bé”.
Aquest enfoc terapèutic emmarcat dins de la psicologia humanista, considera la persona com un ésser complet i no està centrada només a atendre persones amb problemes de salut (psíquics, físics o     psicosomàtics).
La teràpia Gestalt està dirigida a persones amb curiositat sobre si mateixes, amb ganes d’explorar el seu interior, la manera com es relacionen, les insatisfaccions, els temes oberts del passat que volen però no saben com curar i tancar, el malestar, conflictes, etc.  A persones interessades en explorar dificultats i potencialitats; interessades en expandir-se, en explorar i potenciar la seva creativitat, etc.
La primera entrevista serveix perquè la persona interessada i el/la terapeuta es coneguin, i vegin si volen començar a “treballar” junts.  És important la implicació de la persona que acut a teràpia i, el/la terapeuta, a més a més d’acompanyar-la, en algun moment (i si considera que pot servir-li) transparentarà què li passa/sent davant d’alguna cosa que ha dit o fet durant la sessió.   
A la vegada, la teràpia Gestalt també és aplicable a grups periòdics o tallers puntuals, en els que es treballen aspectes molt semblants als de les sessions individuals i aspectes relacionals.   I  al món associatiu o empresarial per analitzar i orientar el funcionament d’equips de treball, conflictes i per estimular-ne la creativitat].

"La Gestalt no es un conjunto de técnicas, sino la transmisión de una actitud, una forma de estar en la vida" (Claudio Naranjo)

Viu aquí, és a dir, relaciona't més amb lo present que amb lo absent" Precepte de la Gestalt