[cat] Per la importància del camí que anem fent,per aturar-nos durant el trajecte a observar,endavant, endarrere i als costats,per caminar,de tant en tant,a un ritme diferent del que estem acostuma/des a fer-ho,per no repetir la costum si no ens va bé,per il·lusionar-nos cada dia. Actualment fent camí als Països Baixos.

dimecres, 10 de desembre del 2014

Brownie crudo - Brownie cru

[ESP] Probé un brownie parecido a este en un festival en el que trabajé este verano. Allí aprendí qué quería decir raw.  Una gente que tenía una parada de Raw food (comida cruda), lo hacía, y también tenían otras cosas que creo que tuvieron mucho éxito.  Era una pareja y acaban de abrir un espacio aquí en Nijmegen (ayer mismo) en el que sirven comida cruda y vegana.  Se llama Crudo Nijmegen.

A los días de haber probado, me llegó la receta de uno de parecido, no recuerdo cómo, pero buscando llegué a la receta del Raw Brownie de la web Danzas y Fogones.  

La tenía guardada, y este domingo encontré cacao puro sin azúcar muy bien de precio y decidí hacerla, adaptándola a lo que tenía.

Aquí os dejo la que yo hice:

Ingredientes:
- 100 gramos de avellanas tostadas (puse dos o tres nueces)
- 70 gramos de cacao en polvo sin azúcar
- 220 gramos de albaricoques secos al natural (que son más oscuros de color)
- 3 cucharadas de jarabe de arce
- 40 gramos de cacaos crudos (sin toscar y sin sal)

Instrucciones:
1.- Poner las avellanas y nueces en la picadora (si tienes robot de cocina es más fácil y rápido) hasta que estén completamente picadas.
2.- Añadir el cacao y continuar picando para que se integren los diferentes ingredientes.
3.- Añadir los albaricoques poco a poco (yo los había cortado antes a trocitos muy pequeños).
4.- Añadimos las tres cucharadas de jarabe de arce y continuamos picando.
5.- Pasamos todos los ingredientes en un bol y continuamos triturando con la batidora.  La consistencia es entre grumos duros y una masa pegajosa.  Con la batidora hace falta paciencia e irlo haciendo poco a poco. 
6.- Si vemos que falta consistencia, se puede añadir un poco de jarabe de arce o albaricoques.
7.- Finalmente picamos aparte los cacaos (yo los tosté un poco en una sartén).  Y se añaden a la masa principal.  Se continúa triturando con la batidora.  Cuando se le puede dar forma se pone todo en el molde que se quiera y se va aplanando con una cuchara de madera.  Cuando el brownie empieza a coger forma se puede añadir un poco de jarabe de arce y repartirlo bien por encima (yo lo peiné con un tenedor).
Después se cubre con cacao.  Se deja reposar (si se quiere en la nevera) un mínimo de una hora y ¡ya se puede comer!

Está buenísimo acompañando un té de arroz y maíz tostado o cualquiera que tengáis a mano.

¡Que lo disfrutéis! 

[CAT] Vaig tastar un brownie semblant a aquest a un festival al que vaig treballar aquest estiu.  Allà vaig aprendre què volia dir raw.  Una gent que hi tenia una paradeta de Raw food (menjar cru), el feia, i també tenien altres coses que crec que van tenir molt d'èxit.  Era una parella i acaben d'obrir un espai aquí a Nijmegen (ahir mateix) on serveixen menjà cru i vegà, Es diu Crudo Nijmegen.

Al cap d'uns dies d'haver-lo tastat, em va arribar la recepta d'un de semblant, no recordo com, però buscant vaig arribar a la recepta del Raw Brownie de la web Danzas y Fogones.

La tenia guardada, i aquest diumenge vaig trobar cacau pur sense sucre molt bé de preu i vaig decidir fer-la, adaptant-la al que tenia.  

Aquí va la que jo vaig fer:

Ingredients:
- 100 grams d'avellanes torrades (hi vaig posar dues o tres anous)
- 70 grams de cacau en pols sense sucre
- 220 grams d'albercocs secs al natural (que són més foscos de color)
- 3 cullerades de xarop d'atzavara
- 40 grams de cacaus crus (sense torrar i sense sal)

Instruccions:
1.- Posar les avellanes i nous a la picadora (si tens robot de cuina és més fàcil i ràpid) fins que estiguin completament picades.
2.- Afegir el cacao i continuar picant perquè s'integrin els diferents ingredients.
3.- Hi afegim els albercocs poc a poc (jo els havia tallat a tallets molt petits abans).
4.- Hi afegim les tres cullerades de xarop d'atzavara i continuem picant.
5.- Passar tots els ingredients a un bol i continuar triturant amb una batedora.  La consistència és entre grumolls durs i una massa enganxosa.  Amb la batedora cal tenir paciència i anar-ho fent a poc a poc. 
6.- Si veiem que li falta consistència, es pot afegir una mica de xarop d'atzavara o d'albercocs.  
7.- Finalment piquem apart els cacaus (jo els vaig torrar una mica a una paella).  I s'afegeixen a la massa principal.  Es continua triturant amb la batedora.  Quan se li pot donar forma es posa al motlle que es vulgui i es va aplanant amb una cullera de fusta.  Quan el brownie comença a agafar forma, s'hi pot afegir un raget de xarop d'atzavara i repartir-lo bé per sobre (jo el vaig pentinar amb una forquilla).  Després es cobreix amb cacau.  Es deixa reposar (si es vol a la nevera) un mínim d'una hora i ja es pot menjar!  

És boníssim acompanyant un te d'arròs i blat de moro torrat o qualsevol que tingueu a mà.

Que el disfruteu!
Viu aquí, és a dir, relaciona't més amb lo present que amb lo absent" Precepte de la Gestalt