[cat] Per la importància del camí que anem fent,per aturar-nos durant el trajecte a observar,endavant, endarrere i als costats,per caminar,de tant en tant,a un ritme diferent del que estem acostuma/des a fer-ho,per no repetir la costum si no ens va bé,per il·lusionar-nos cada dia. Actualment fent camí als Països Baixos.

dilluns, 26 de maig del 2014

Coc ràpid de sègol amb xarop d'atzavara // Bizcocho de centeno com jarabe de ágave

Fa uns dies vam comprar un pot de xarop d'atzavara, que feia temps que en sentia a parlar.  Pot servir per fer reposteria substituïnt el sucre o posant-n'hi menys quantitat.

La prova ha quedat boníssima! Us enganxo la recepta tal i com l'he fet:

Ingredients:
1 got de "llet" d'ametlla i arròs, 3 ous, 2 c/p de llevat, 1 got de xarop d'atzavara (una mica menys), 1 got d'oli d'oliva, 3 gots de farina de sègol, 1 c/s de sucre morè, 1 c/s de barreja de llavors.

Procediment:
Escalfem el forn a 180º.
Posem en un recipient la llet, els ous, l'oli, el xarop i ho betem amb la batedora o amb unes barilles manuals.
Una vegada estigui ben remenat, afegim la farina, el llevat i les llavors i ho continuem batent fins que quedi una massa homogènia.
Untem un motlle amb oli d'oliva o mantega i l'enfarinem.  Hi posem la barreja i ho enformen durant uns 35 o 40 minuts.

A gaudir-lo!
_________________________________________________________________________________
Hace unos días compramos un bote de jarabe de ágave, del que hacía tiempo que oía a hablar. Puede servir para hacer repostería sustituyendo el azucar o poniendo menos cantidad.
El primer bizcocho ha quedado buenísimo! Os pongo la receta tal y como la he hecho:

Ingredientes:
1 vaso de "leche" de almendra y arroz, 3 huevos, 2 c/p de levadura, 1 vaso de jarabe de agave (un poco menos) un vaso de aceite de oliva, 3 vasos de harina de centeno, 1 c/s de azúcar moreno, 1 c/s de mezcla de semillas.

Procedimiento:
Calentamos el horno a 180ª.
Ponemos en un recipiente la leche, los huevos, el aceite, el jarabe y lo batimos con la batidora o con unas barillas manuales.

Una vez que lo tengamos bien mezclado, añadimos la harina, la levadura y las semillas y volvemos a batir hasta que quede una masa homogénea.

Untamos con aceite o mantequilla un molde y lo enharinamos.  Ponemos la mezcla y horneamos durante unos 35 o 40 minutos.

A disfrutarlo!
Viu aquí, és a dir, relaciona't més amb lo present que amb lo absent" Precepte de la Gestalt