[ESP] Probé un brownie parecido a este en un
festival en el que trabajé este verano. Allí aprendí qué quería decir
raw. Una gente que tenía una parada de Raw food (comida cruda), lo hacía,
y también tenían otras cosas que creo que tuvieron mucho éxito. Era una
pareja y acaban de abrir un espacio aquí en Nijmegen (ayer mismo) en el que
sirven comida cruda y vegana. Se llama Crudo Nijmegen.
A los días de haber probado, me llegó la
receta de uno de parecido, no recuerdo cómo, pero buscando llegué a la receta del Raw
Brownie de la web Danzas y Fogones.
La tenía guardada, y este domingo encontré
cacao puro sin azúcar muy bien de precio y decidí hacerla, adaptándola a lo que
tenía.
Aquí os dejo la que yo hice:
- 100 gramos de avellanas tostadas (puse dos
o tres nueces)
- 70 gramos de cacao en polvo sin azúcar
- 220 gramos de albaricoques secos al
natural (que son más oscuros de color)
- 3 cucharadas de jarabe de arce
- 40 gramos de cacaos crudos (sin toscar y
sin sal)
Instrucciones:
1.- Poner las avellanas y nueces en la
picadora (si tienes robot de cocina es más fácil y rápido) hasta que estén
completamente picadas.
2.- Añadir el cacao y continuar picando
para que se integren los diferentes ingredientes.
3.- Añadir los albaricoques poco a poco
(yo los había cortado antes a trocitos muy pequeños).
4.- Añadimos las tres cucharadas de jarabe
de arce y continuamos picando.
5.- Pasamos todos los ingredientes en un
bol y continuamos triturando con la batidora. La consistencia es entre
grumos duros y una masa pegajosa. Con la batidora hace falta paciencia e
irlo haciendo poco a poco.
6.- Si vemos que falta consistencia, se
puede añadir un poco de jarabe de arce o albaricoques.
7.- Finalmente picamos aparte los cacaos
(yo los tosté un poco en una sartén). Y se añaden a la masa principal.
Se continúa triturando con la batidora. Cuando se le puede dar
forma se pone todo en el molde que se quiera y se va aplanando con una cuchara
de madera. Cuando el brownie empieza a coger forma se puede añadir un
poco de jarabe de arce y repartirlo bien por encima (yo lo peiné con un
tenedor).
Después se cubre con cacao. Se deja
reposar (si se quiere en la nevera) un mínimo de una hora y ¡ya se puede comer!
Está buenísimo acompañando un té de arroz
y maíz tostado o cualquiera que tengáis a mano.
¡Que lo disfrutéis!
[CAT] Vaig tastar un brownie semblant a aquest a
un festival al que vaig treballar aquest estiu. Allà vaig aprendre què
volia dir raw. Una gent que hi tenia una paradeta de Raw food (menjar
cru), el feia, i també tenien altres coses que crec que van tenir molt d'èxit.
Era una parella i acaben d'obrir un espai aquí a Nijmegen (ahir mateix)
on serveixen menjà cru i vegà, Es diu Crudo Nijmegen.
Al cap d'uns dies d'haver-lo tastat, em va
arribar la recepta d'un de semblant, no recordo com, però buscant vaig arribar
a la recepta del Raw
Brownie de la web Danzas y Fogones.
La tenia guardada, i aquest diumenge vaig
trobar cacau pur sense sucre molt bé de preu i vaig decidir fer-la, adaptant-la
al que tenia.
Aquí va la que jo vaig fer:
Ingredients:
- 100 grams d'avellanes torrades (hi vaig
posar dues o tres anous)
- 70 grams de cacau en pols sense sucre
- 220 grams d'albercocs secs al natural
(que són més foscos de color)
- 3 cullerades de xarop d'atzavara
- 40 grams de cacaus crus (sense torrar i
sense sal)
Instruccions:
1.- Posar les avellanes i nous a la
picadora (si tens robot de cuina és més fàcil i ràpid) fins que estiguin
completament picades.
2.- Afegir el cacao i continuar picant
perquè s'integrin els diferents ingredients.
3.- Hi afegim els albercocs poc a poc (jo
els havia tallat a tallets molt petits abans).
4.-
Hi afegim les tres cullerades de xarop d'atzavara i continuem picant.
5.-
Passar tots els ingredients a un bol i continuar triturant amb una batedora.
La consistència és entre grumolls durs i una massa enganxosa. Amb
la batedora cal tenir paciència i anar-ho fent a poc a poc.
6.-
Si veiem que li falta consistència, es pot afegir una mica de xarop d'atzavara
o d'albercocs.
7.-
Finalment piquem apart els cacaus (jo els vaig torrar una mica a una paella).
I s'afegeixen a la massa principal. Es continua triturant amb la
batedora. Quan se li pot donar forma es posa al motlle que es vulgui i es
va aplanant amb una cullera de fusta. Quan el brownie comença a agafar
forma, s'hi pot afegir un raget de xarop d'atzavara i repartir-lo bé per sobre
(jo el vaig pentinar amb una forquilla). Després es cobreix amb cacau. Es deixa reposar (si es vol
a la nevera) un mínim d'una hora i ja es pot menjar!
És boníssim acompanyant un te d'arròs i
blat de moro torrat o qualsevol que tingueu a mà.
Que el disfruteu!
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