Us passo la recepta d'un pastís de pastanaga, taronja i anous que vaig fer fa unes setmanes per una ocasió especial i que repetiré un dia d'aquets. És fàcil i alhora entretingut de fer. La cuina, la podem viure com a algo difícil, que no ens agrada, que ens aburreix, que cuinem només per sobreviure, o també la podem viure com quelcom que ens dóna plaer, com un acte d'amor, com un entreteniment, com un moment de trobada entre nosaltres i els aliments, com un regal, com una meditació en moviment.
Espero que us agradi!
Pastís de pastanaga i taronja
El suc i la ratlladura de taronja li donen a aquest pastís un deliciós gust afruitat, mentre les anous i les panses li aporten textura.
Ingredients per 8 o 10 racions:
- 125 gr. De margarina de girasol o mantega
- 125 gr. De sucre morena
- 2 ous
- 2 cullerades de mel
- 250 gr. De farina amb llevadura (ò sense) (jo hi poso la farina integral i en aquest cas, si vols, n’hi pots posar una petita part de farina de força)
- 1 culleradeta de llevadura (o dues si la farina no en porta)
- 1 culleradeta (o al gust) de canella
- 250 gr. de pastanaga ratllada
- 50 gr. d’anous i 50 de panses
- la ratlladura d’una taronja
- 50 ml. de suc de taronja
Elaboració:
Dins d’un bol gran, s’ha de barrejar la margarina amb la sucre fins que quedi pàlida i suau. A continuació, posa-hi els ous i la mel. Segueix remenant. Incorpora la farina, la llevadura i la canyella progresivament i després afegeix la resta d’ingredients.
Posa la barreja dins d’un motlle per forn, que hagis untat amb oli o mantega i l’hagis enfarinat lleugerament. Forneja-la una hora una hora i mitja a 180º.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada